Home
Menu

Een operatie plannen

Wat moet u weten?

Wanneer tijdens de consultatie blijkt dat een heelkundige ingreep noodzakelijk is wordt een operatiedatum afgesproken.

De orthopedisch chirurg zal u uitvoerig de ingreep en zijn mogelijke complicaties uitleggen.

U ontvangt van onze verpleegkundige een opname map. We overlopen samen de inhoud van deze map met u.

In de opname map zitten volgende documenten:

  1. een opname formulier: dit formulier is een geheugensteuntje met daarop de juiste datum en uur waarop u zich moet aanmelden en het adres van de campus waar u verwacht wordt. Hierop staat ook aangeduid of u voor de ingreep nog onderzoeken moet ondergaan en of er voor u aanpassingen nodig zijn in uw dagelijkse medicatie. Indien u vooronderzoeken moet laten uitvoeren, neemt u hiervoor best contact op met uw huisarts. De dag van opname toont u dit papier aan de balie van het ziekenhuis.
  2. een vragenlijst voor de anesthesist: zie anesthesie
  3. uitleg over de voorbereiding van uw huid voor de operatie (wassen en ontsmetten ). Onderzoek heeft immers uitgewezen dat er minder risico op infectie bestaat na een operatie als de huid op voorhand gewassen is met isobetadine zeep. U krijgt voldoende verpakkingen van deze zeep en een formulier met uitleg mee op het moment dat u een ingreep plant.
  4. een toestemmingsformulier voor uw orthopedische ingreep: met dit papier geeft u de chirurg toestemming om de afgesproken ingreep uit te voeren.

Wat regelen wij voor u?

Voor de planning van de operatie en het reserveren van een kamer hoeft u zelf niets te doen. Wij contacteren het ziekenhuis voor u.

Wanneer u uw kamerkeuze (1 of 2 personen) nog wil aanpassen, kan u hiervoor telefonisch terecht op ons secretariaat op het nummer 03 778 11 11.

Infobrochure kamerkeuze

Infobrochure financieel aanspreekpunt